230V selecție de echipamente de sudură la domiciliu

230V selecție de echipamente de sudură la domiciliu

Aparat de sudură ideal pentru uz casnic

Aparatele de sudură MMA cu invertor înlocuiesc cu succes mașinile de sudură cu transformator și rotative de generație mai veche. Din cauza metodei de alimentare cu energie electrică (de obicei, alimentarea cu energie electrică trifazică), a dimensiunii și greutății aparatelor de sudură rotative și cu transformator de tip mai vechi, utilizarea acestor aparate de sudură la domiciliu era greoaie și adesea imposibilă din cauza lipsei alimentării cu energie electrică trifazică menționată mai sus. Tehnologia invertoare a aparatelor de sudură a contribuit la utilizarea la domiciliu a unor echipamente de sudură ușoare și foarte eficiente din punct de vedere energetic. Greutatea redusă și alimentarea monofazată a aparatelor de sudură cu invertor permit utilizarea unui astfel de aparat în orice gospodărie.

Mașini cu laser MMA – Paton

Garanție extinsă pentru aparatele de sudură Paton

Divizia de echipamente de sudură a Institutului de sudură E.O. Paton a dezvoltat o gamă specială de echipamente de sudură pentru atelierele casnice – seria “Economy” cu curenți nominali de 160, 200 și 250 A la 230 V. Seria “Economy” este concepută pentru sudarea manuală cu arc electric cu electrozi acoperiți (MMA). Calitatea componentelor utilizate (transformatoare cu bare plate din cupru, tranzistoare Infineon IGBT de înaltă calitate) a permis companiei PATON să ofere clienților săi o garanție de 5 ani. PATON este singurul producător de echipamente de sudură de pe piață care oferă o perioadă de garanție de 5 ani.

Mașini de sudură PATON și caracteristicile acestora

Echipamentele PATON sunt printre puținele de pe piață care reglează tensiunea de alimentare – acest lucru este deosebit de important atunci când aceste dispozitive sunt alimentate de la generatoare și de la surse de energie instabile. De asemenea, merită remarcate valorile reale ale curentului de sudare setat, adică curentul nominal de 160 A ajunge la 160 A la setarea maximă a reglării curentului, ca și în cazul seriilor de 200 A și 250 A. Multe aparate de sudură MMA ieftine de pe piață ating de obicei 70% din curentul nominal la setarea curentului maxim de reglare a curentului. De asemenea, merită să acordați atenție ciclului de funcționare al acestor dispozitive. Ciclul de funcționare este timpul în care aparatul poate funcționa la un anumit interval de curent în raport cu ciclul de funcționare de 10 minute al aparatului de sudură. Ciclul de lucru al invertoarelor de sudură PATON Economy este de 40%, adică aproximativ 4 minute de lucru la curentul maxim de sudare într-un ciclu de sudare de 10 minute. Valorile tipice pentru concurenți sunt de 3 minute (30%) sau 2 minute (20%) pentru ciclul de lucru de 10 minute. Unitățile pot funcționa într-un interval de temperatură de -25oC +45oC.

Invertoarele PATON sunt testate sub sarcină în condiții adverse, de exemplu, căderea de tensiune, variația temperaturii ambientale. Merită menționat faptul că sunt protejate componentele electronice (componente acoperite cu vopsea izolatoare de înaltă calitate) și transformatoarele principale, care au o putere nominală de două ori mai mare decât puterea nominală a aparatului de sudură. Gama “Economy” a fost dezvoltată de departamentul de proiectare al Institutului de sudură electrică E.O. Paton.

Invertoarele din seria “Economy” sunt conforme cu standardele EMC. Printre avantajele lor se numără greutatea (aproximativ 4,5 kg), eficiența energetică de până la 90%, un ciclu de funcționare de 40% la sudarea cu curent maxim, un interval de temperatură de -25oC +45oC, o perioadă de garanție de 5 ani datorită utilizării unor componente electronice de cea mai bună calitate, o foarte bună separare a componentelor electronice de mediul înconjurător (lacuri izolatoare de înaltă calitate) și o foarte bună disipare a căldurii componentelor de putere (utilizarea unor aripioare de răcire mari, răcite în mod optim de apa care curge din aer). Acești parametri determină calitatea și fiabilitatea produselor PATON. Gama “Economy” garantează fiabilitatea pentru utilizarea în atelierele casnice și în întreprinderile mici.