AZ ÜZEM TÖRTÉNETE

Paton a hegesztőberendezések és -anyagok egyik vezető ukrán gyártója, és vezető pozíciót foglal el a FÁK-ban ezen a területen működő gyártók között.

Az üzem jelenleg több mint 30 hegesztőberendezés-modellt gyárt, többek között a következő területeken:

 • Hegesztőgépek (150A-630A);
 • Félautomata hegesztőgépek (160A- 630A);
 • Argoníves inverterek (200A-315A);
 • Légplazmavágó berendezések (40A-100A);
 • Többfunkciós digitális inverterek (250A-350A).

Az üzem saját tervezési és technológiai bázissal és gyártóüzemmel rendelkezik, amely kiváló minőségű berendezésekkel van felszerelve a hegesztőberendezések és anyagok új mintáinak kifejlesztéséhez, illetve a semmiből történő gyártásához, amelyeknek nincs megfelelőjük Ukrajnában.

A 60 éves gyártási tapasztalattal, a hegesztőberendezések és -anyagok széles választékával, a legmagasabb minőségben, a hegesztő szakemberek igényeit elégítjük ki Ukrajnában és több mint 50 országban.

60 a márka évei PATON

1959

A kísérleti üzem létrehozása a B.Ye. Paton kezdeményezésére, az Elektromos Hegesztési Intézet egyik részeként, amely az intézetet, a Kutató Tervező Irodát és a Kutatási Osztályt foglalta magában.

Az évek során az üzem széleskörűen fejlesztett új technológiai területeket, lehetővé téve nemcsak az intézet és a DKB által kifejlesztett egyedi egységek, hanem egyes minták kisszériás gyártását is. Ezek egyike a kis STSH-250 transzformátor, amelyet szerelési és javítási munkákhoz terveztek.

1963

1963-ban az üzem gyártotta és kezdte ellátni a cseljabinszki csőhengerlő üzemet speciális A 850-es és A 943-as berendezésekkel a nagy átmérőjű csövek hegesztéséhez, amelyeket a bukarai-uráli és a drzsba gázvezetékekben használtak.

1964

1964-ben az üzem a Volgográdi Traktorgyárnak A 899-es gépeket szállított a traktorgerendák hegesztéséhez. A Kutatóüzem által gyártott hegesztőberendezéseket ezekben az években sikeresen mutatták be a brüsszeli, New York-i, marseille-i, lipcsei és a Szovjetunió gazdasági eredményeit bemutató nemzetközi kiállításokon és vásárokon.

1969

1969. október 16-án a Szojuz-6 űrhajó legénysége, amely V. Kubaszov és G. Shonin űrhajósokból álló csapat először végzett elektronsugaras, plazma- és fogyóelektródás hegesztést Föld körüli pályán, a Kísérleti Üzemben gyártott egyedülálló Vulcan berendezéssel.

1970

1970 és 1972 között új gyártási területeket alakítottak ki, ami lehetővé tette a hegesztőberendezések választékának jelentős bővítését.

1972

1972-ben az üzem speciális mezőgazdasági berendezések gyártásával kezdett foglalkozni.

1973

1973-ban megkezdődött a speciális VMG 5000 többállomásos egyenirányítók gyártása a hajóépítő ipar számára, valamint a Szovjetunió más üzemeiben nem gyártott salak-, kontakt- és mikroplazmahegesztő berendezések gyártása.

1975

1975-ben az üzem különleges “Araks” berendezéseket gyártott egy szovjet-francia tudományos űrkísérlethez, amely a franciaországi Kerguelen sziget és a Szovjetunió északi részén fekvő Sogra falu között zajlott egy “Eridan” rakétával.

Az üzem három terméke: VMG 5000 egyenirányító, A1114M félautomata és STSH-250 transzformátor elnyerte az állami minőségi védjegyet.

1976-1978

1976 és 1978 között az üzem sikeresen gyártotta és szállította a ZIL gyárnak a vázak hegesztésére szolgáló U-851-es technológiai vonalat, a nagy átmérőjű többrétegű csőkötések összegyűjtésére és hegesztésére szolgáló U 901-es Chartsyzsk-i csőgyárat, a T-150 sorozatú traktorok összeszerelésének hegesztésére szolgáló UD 133-as Harkivi Traktorgyárat.

1975-1980

1975 és 1980 között az üzem több mint 50 hegesztőberendezést szállított Japánba, Svédországba, Németországba és az Egyesült Államokba. Az autóipari óriások rendszeres vásárlókká váltak: VAZ, ZIL és KAMAZ.

1979

1979-ben az üzem egy egyedülálló “elpárologtató” berendezést gyártott, amely a “Szaljut-6” űrkomplexum fedélzetén a fémek és vékonyréteg bevonatok termikus elpárologtatására szolgált súlytalanságban és tengeri vákuumban számos szerkezeti anyagból készült mintán.

Ez a fontos kísérlet ismét megerősítette az EEZ kutatási és termelési komplexum kiválóságát. EA Paton, amely tudósokat, tervezőket és gyártókat hoz össze.

1980

1980-ban a hegesztési munka gépesítésére, a többrétegű csövek gyártása során végzett műveletek ellenőrzésére szolgáló speciális hegesztőberendezések egész komplexumát gyártották le és szállították a Viksun csőgyárba.

Egy másik állami minőségi védjegyet kaptak az A 550-es elektrosalakos hegesztőgépek.

A Lipcsei Nemzetközi Vásáron az USh 118 elektrosalaköntő üzem aranyérmet nyert.

Az IEZ és a DKB szakembereinek egy csoportja, valamint az üzem igazgatója, GB Aszojansz, megkapta a Szovjetunió Állami Tudományos és Műszaki Díját a plazmaolvasztáshoz szükséges berendezések és speciális nagy teljesítményű áramforrások bevezetéséért számos nagyüzemben.

A hegesztőberendezéseket sikeresen értékesítik a Zhdanovtyazhmash, Khartsyzsk drótkötélgyár, Volgograd Atommash, Kuibyshev szelepgyár és más vállalatoknál.

Külkereskedelmi szervezetek megrendelésére hegesztőberendezéseket és pótalkatrész-készleteket szállítanak Ausztriába, Magyarországra és Kanadába.

1984

1984. január 3-án a hegesztés és a speciális elektrometallurgia területén a tudomány és technológia fejlődéséhez való jelentős hozzájárulásért az IEZ Tudományos és Műszaki Komplexum. EO Paton, amely magában foglalja a Kutatási Osztályt, az Októberi Forradalom Rendjével tüntették ki.

1984 júliusában Szvitlana Szavicskaja és Volodimir Janibekov űrhajósok a világon először a Szaljut-7 komplexumban 3 órán át a nyílt űrben tartózkodtak. A kísérleti üzem által gyártott hordozható URI elektronsugaras berendezéssel 35 percen keresztül sikeresen végeztek vágási, hegesztési, forrasztási és permetezési műveleteket fémlemezeken.

1985

1985-ben létrehozták az ágazatközi tudományos és technológiai komplexumot (ISTC), amely magában foglalja a kutatási osztályt is.

1988

1988-ben létrehozták az ágazatközi tudományos és technológiai komplexumot (ISTC), amely magában foglalja a kutatási osztályt is.

1990-2000

A kísérleti üzem történetének legnehezebb évei. Az Unió felbomlása jelentősen érintette az összes uniós köztársaság iparát, beleértve Ukrajnát is. A különböző hegesztési módszerek egyedi berendezései iránti kereslet jelentősen visszaesett, az üzem jelentősen csökkentette a termelést.

El kellett hagynunk az üzem egy nagy ágát. Az összes berendezést a fő üzembe szállították. Ennek ellenére az üzem folytatta az új EEZ és DKB megoldások gyártását, de már a FÁK-országok fogyasztóinak tényleges megrendelései alapján.

Az 1990-es évek végén az ipari termelés és az építőipar újjáéledt. A különböző hegesztési módszerekhez szükséges tápegységek iránti kereslet gyorsan nőtt.

A legnépszerűbb transzformátorok, egyenirányítók és félautomata készülékek gyártásának elsajátításáról döntöttek. Az üzem önállóan fejlesztette ki és sajátította el az STSh típusú transzformátorok kisüzemi gyártását 250, 315 és 400 amper áramerősségre, a VD típusú egyenirányítókét 250, 315 és 400 amper áramerősségre, valamint a korszerűsített félautomata készülékekét 180, 250 és 315 amper áramerősségre.

2000-2010

A 21. század elején a WSE befejezte az USGD ívstabilizáló berendezés kifejlesztését, amely jelentősen javítja a váltakozó áramú hegesztési folyamatot, és lehetővé teszi az alacsony vastagságú alumíniumötvözetek hegesztését transzformátor mint áramforrás használatával.

Az üzem munkatársai befejezték a sorozatgyártású STSh transzformátorokat, és SRS ívégés-stabilizátorokat szereltek beléjük. A VD egyenirányítókat két kis blokk beépítési lehetőséggel látták el, hogy javítsák az ív gerjesztését és kiküszöböljék az elektróda beragadását, amikor alacsony peremhegesztési áramokkal hegesztenek nemcsak csöveken, hanem más fémszerkezeteken is.

A félautomata berendezéseket jelentősen korszerűsítették, és a gyártást két változatban vezették be: a tápegység az adagolószerkezettel egy házban, míg az egyenirányító és az adagolóegység külön készül.

2006

A mai napig az üzem, figyelembe véve az inverteres tápegységek megjelenését a nemzetközi piacokon, főként a kézi ívhegesztéshez, létrehozott egy alkalmazotti csoportot, és utasította őket az inverteres berendezések kifejlesztésére és gyártásának megkezdésére.

2008

2008-ban az üzem már kis tételben gyártott kézi ívhegesztő invertereket 120, 160 és 200 amper áramerősségre, három változatban.

2013

2013-ra az üzem speciális megrendeléseket teljesített az ívhegesztő, a felületkezelő és az elektrosalak-újraolvasztó berendezésekre.

2013 Nemcsak a hagyományos áramforrások teljesítménye növekszik, hanem az inverteres áramforrások már nem kizárólag a nagy mennyiségben végzett kézi ívhegesztéshez használatosak.

A speciális megrendeléseknek megfelelően újraindult a nagy teljesítményű, 3000, 6000 és 10 000 amper áramerősségű elektrohegesztéshez és -újraolvasztáshoz való áramforrások gyártása, valamint három traktortípus a merülőíves és a pörgetett huzalos hegesztéshez 1000 amper áramerősségig. A traktorok tápegységeként az üzem VSU univerzális egyenirányítókat fejleszt és valósít meg 630 és 1200 amper áramerősségre.

Az ország újraindítja a munkát a fémszerkezetek, építőipari vállalatok gyártására szolgáló üzemekben, amelyeket széles körben használnak ívhegesztéssel.

Ennek eredményeképpen 2013-ban az üzem elsajátította a 630 és 1200 amperes áramokra, valamint a telepítési és javítási munkákhoz szükséges többcélú egyenirányítók gyártását, és jelentősen növelte az inverteres berendezések gyártását.

2014

2014-ben az üzem befejezte 4 egyedi turbina rotorhegesztő egység gyártását a harkivi “Turboatom” egyesület számára.

Az egységeket az intézet tervezőirodája fejlesztette ki, és a telepítéssel együtt sikeresen megvalósultak a Turboatomnál.

2015

2015 eleje óta az üzem újraindította a hegesztőberendezések fejlesztését.

Így 2015 májusától megkezdődött a többállomásos hegesztés során a Paton egyenirányítókkal történő hegesztőáram-szabályozásra szolgáló RBP-304 ballaszt-reosztátok sorozatgyártása. Másrészt 2015 júniusától bevezetésre kerültek a VDU-6303P és VDU-1202P univerzális hegesztő egyenirányítók, amelyeket védőgázos és védőfolyadék alatti automatikus és félautomata hegesztéshez, valamint minden típusú mesterséges elektródával végzett kézi ívhegesztéshez terveztek. A hegesztési feszültség és áram fokozatmentes beállítása elektronikus vezérléssel történik. Ballaszt-reosztáttal felszerelve ezek az egyenirányítók többállomásos tápegységként is használhatók.

Szintén 2015. május elején. Az üzem az intézet állami tervezőirodájával közösen szerződést kötött az Ukrspetsexporttal, hogy a trópusi éghajlatra szánt, javított tulajdonságokkal és fokozott megbízhatósággal rendelkező hegesztőberendezések tételét fejlessze ki és gyártsa le.

A BP-608 egységekkel kiegészített VS-650 SR hegesztő egyenirányítók, valamint a VDI-200R inverteres egyenirányítók modelljét tesztelték és szállították egy délkelet-ázsiai (mianmari) hajógyárba.

2015 júniusában jelent meg az új “PATON” hegesztő inverterek első tétele. “ECO” sorozat. Az “ECO” sorozat a környezetbarátságot és a gazdaságosságot jelenti. Ezeknek a készülékeknek a legfontosabb előnyei a kis súly- és méretparaméterek, valamint a gyenge (lógó) hálózatokkal való munkavégzés képessége, ami fontos a háztartási célú hegesztő kiválasztásakor. Az átfogó gazdaságosság elve ellenére, amelyet az “ECO” sorozat kifejlesztésekor alkalmaztak, ezek a készülékek kizárólag kiváló minőségű elektronikus alkatrészekkel és mechanikai modulokkal vannak felszerelve. Az “ECO” sorozatot otthoni hálózatra (220 V) csatlakoztatott elektródával történő kézi ívhegesztéshez tervezték, és három modell képviseli 160 A, 200 A és 250 A hegesztési áramokra, 40%-os terhelés mellett.

2015 októberében az üzem vezető helyet foglalt el az Epicenter K hálózat TOP 5 eladásai között. 2015 áprilisa óta havonta gyártanak hegesztőgépeket, amelyeket kizárólag Ukrajna legnagyobb hipermarket kiskereskedelmi láncában, az Epicenter K-ban mutatnak be EVO márkanév alatt. Az üzem termékei sikeresen felveszik a versenyt más külföldi gyártókkal, “ár-minőség” tekintetében még a kínai hegesztőberendezés-gyártókat is kiszorítva. A TM EVO üzem berendezései iránti stabil vevői érdeklődés fő okai a következők:

 • hazai gyártás (made in Ukraine),
 • a berendezések csökkentett hálózati feszültségen (170 V-tól) történő működésének 
 • A garanciaidő 2 év,
 • versenyképes ár.

2015. november elején az üzem hegesztőberendezést szállított a CKD Kutná Hora as Group of Companies (Csehország) – SCB Foundry autógyár újbóli felszereléséhez, amely Európa egyik legnagyobb, kiváló minőségű öntött termékeket gyártó vállalata. A CKD Kutná Hora AAA (Excelentní) hitelminősítéssel rendelkezik, és a Cseh Köztársaság 100 legstabilabb vállalatának egyike. A CKD Kutná Hora mint vállalatcsoport speciális öntödei berendezéseinek flottáját PATON hegesztőberendezések egészítik ki:

 • VDU-1202P univerzális hegesztő egyengetőgépek – öntödei gyártmányok szén-elektróda gyalulására,
 • VDM-1202P többállomásos hegesztő egyenirányítók, RBP 302 ballaszt reosztáttal kiegészítve – különböző fémszerkezetek többállomásos hegesztéséhez 5 mm átmérőjű elektródákkal különböző fémszerkezetekhez vasúti kocsik és mozdonyok gyártásához,
 • VS-650SR hegesztő egyenirányítók – különböző tehervagonszerkezetek CO2-környezetben történő hegesztéséhez,
 • VS-650SR hegesztő egyengetőgépek RBP 302 ballaszt reosztáttal kiegészítve – többpontos hegesztéshez 5 mm-es elektródákkal,
 • PS-351.2 félautomata hegesztőgépek és ADI-200S argon ívű inverterek – egy autógyári javítóüzem számára.

2015 decemberében az üzem megkezdi a VDI Professional sorozat teljesen digitális hegesztőinvertereinek, valamint a PSI-250S és PSI-250R félautomata hegesztőgépek gyártását új vezérlőpanellel és digitális paramétervezérléssel. A digitális vezérlőpanel lehetővé teszi a hegesztő számára a hegesztési üzemmód egyszerű és pontos kiválasztását és a hegesztési folyamat paramétereinek beállítását, az alapvető hegesztési áramértéktől kezdve az áram-feszültség jellemzők, a forróindítási szint, az impulzus üzemmódban az áram amplitúdójának stb. pontos beállításáig.

2016

2016 elején az üzem gépgyártási szerződést köt a DKB Intézettel a 450 mm vastagságú fémek elektrosalakos hegesztéséhez szükséges speciális berendezések fejlesztésére és gyártására. A projektmunka részeként a szakemberek egy tétel speciális hegesztőberendezést fejlesztenek ki: Ezzel a projekttel az üzem újraindítja a nagy ipari vállalatok által keresett, speciális salakhegesztő berendezések fejlesztését és gyártását.

2016 márciusában az üzem befejezte a különböző vastagságú fémek folyamatos hegesztésére szolgáló speciális argon ívű inverter fejlesztését. A digitális ADI-230P lehetővé teszi a nehéz, különböző vastagságú fémszerkezetek folyamatos hegesztéssel történő hegesztésének megvalósítását, valamint hat hegesztési áramváltozási fokozat – 12-től 230 A-ig – programozását.

Szintén 2016 márciusában az üzem két új hegesztőberendezés-modellt kezdett szállítani az Epicenter K kiskereskedőknek COMPASS márkanév alatt:

 • COMPASS IWM-200 inverteres hegesztőgép kézi egyenáramú ívhegesztéshez,
 • COMPASS CWM-200 inverteres kombinált hegesztőgép egyállomásos kivitelben kézi ívhegesztéshez, argon ívhegesztéshez és félautomata hegesztéshez védőgázos környezetben egyenárammal.

2016. április elején. DZZU IEZ őket. Az EO Paton a legnépszerűbb márkák elektródáit gyártja a klasszikus receptúra szerint: ANO-21, ANO-36, ANO-4, ANO 13/45, UONI 13/55, MR-3, speciális elektródákat a T-590-es márkájú felületek hegesztéséhez, TsCh-4 öntöttvas hegesztéséhez, OZL-8 és TsL-11 magasan ötvözött acélok hegesztéséhez, valamint az Elite sorozatú elektródákat az E.O. Elektromos Hegesztési Intézet továbbfejlesztett keveréke szerint. Paton: Elite ANO-36, Elite MD6013, Elite ANO 21.

Április végére az üzem befejezi a második szerződést, amely a 200 mm vastagságig terjedő termékek elektrosalakos hegesztésére szolgáló speciális berendezések fejlesztésére vonatkozik. A szakemberek egy sor speciális hegesztőberendezést fejlesztettek ki: az ASH115 önjáró hegesztőgépet a VDU-1202P hegesztő egyenirányítókkal mint áramforrásokkal együtt sikeresen használják tartályok és épületek fémszerkezeteinek hegesztésére.

2016 áprilisában a VDI-160E hegesztőinvertereket Lengyelországba szállítják egy olyan forgalmazó cég számára, amely a PATON berendezéseket az európai piacokon, többek között a Cseh Köztársaságban, Litvániában, Lettországban, Moldovában és más országokban tervezi bevezetni. A grúz piacon havonta több mint száz darabot értékesítenek, szervizközpontot hoztak létre, és tárgyalások folynak a PATON-termékek Örményországba és Azerbajdzsánba történő szállításáról a grúz forgalmazási hálózaton keresztül.

2016 júliusában az üzem leszállítja az első tétel hegesztő invertert Koreába egy forgalmazó cég számára, amely a PATON berendezéseket Koreában és az ázsiai-csendes-óceáni térség más országainak piacain tervezi bevezetni.

2016 szeptemberében. Az üzem befejezte a fejlesztési munkálatokat és megkezdte a kézi ívhegesztéshez (RDS “MMA”) tervezett PSI típusú, inverteres egy- és kétmagos félautomata hegesztőgépek sorának sorozatgyártását.

2016 októberében a DZZU IEZ őket. Az EO Paton befejezett egy projektet az Ukroboronservice számára egy automatikus habarcskoordinációs rendszer létrehozására. A részleg szakértői csapata rekordidő – 1 hónap – alatt fejezte be a munkát, és a projektet bemutatták a 13. “Fegyverek és biztonság – 2016” nemzetközi szakkiállításon, 2016. október 11-14. között a Nemzetközi Kiállítási Központban.

2016. október 1-től megnyílik az új PATON üzlet Dnyiproban – Ukrajna egyik legnagyobb ipari, gazdasági és közlekedési központjában.

2016 novemberétől az üzem megkezdi az inverteres félautomata hegesztőgépek új modelljének – a PSI-150S – sorozatgyártását. A PATON PSI-150S inverteres digitális félautomata hegesztőgépek egykomponensű kivitelben kézi ívhegesztéshez (RDS “MMA”), argon ívhegesztéshez (ARG “TIG”) és félautomata hegesztéshez (PA “MIG / MAG”) védőgázos környezetben és rögzített összetételű keverékekben. Ennek a modellnek a sajátossága, hogy a készülék huzaladagolójának vezérlőpanelje digitális.

2017

2017 januárjában a DZZU IEZ őket. Az EO Paton befejezte a BP-5 és BP-15-4 önálló huzaladagolók prototípusainak fejlesztését a PATON Professional sorozatú hegesztőinvertereinek sorozata számára. Ez a fejlesztés lehetővé teszi a hegesztők számára, hogy teljes mértékben kiaknázzák az ebben a készülékcsaládban rejlő lehetőségeket. Ezenkívül január végére kifejlesztésre kerül egy korszerű berendezés prototípusa, amely poranyagok mikroplazmás szórására szolgál a kopás- és korrózióállóság szempontjából fokozott üzemi feltételeket igénylő termékek felületére, valamint kopott felületek és speciális bevonatok felújítására.

2017 elején az üzem csúcstechnológiás TRUMPF-berendezéseket vásárolt, és beindított egy hegesztőberendezések házainak gyártására szolgáló területet, majd márciusban egy porbevonó vonalat. A házon belüli burkolatgyártási terület bevezetése nemcsak a PATON márkanévvel ellátott hegesztőberendezések teljes sorának költségeit csökkenti jelentősen, hanem az ukrán gazdaság más ágazatai számára is megalapozza a fémtermékek gyártását, nevezetesen:

 • hangszerkészítés,
 • kis mérnöki munka,
 • vasúti kocsik alkatrészeinek gyártása,
 • építés (tetőfedő lemezek),
 • bútorok (páncélozott ajtók és egyéb fémszerkezetek),
 • laboratóriumi berendezések (állványok, szekrények, polcok, asztalok stb.),
 • Lakás és közművek (elektromos panelek és közművek berendezései).

Az EO Patonról elnevezett Elektromos Hegesztési Intézet kísérleti üzeme folytatja a Paton Iskola hagyományát – szorosabbra fűzi a kapcsolatot az iparral.

Az üzem mottója: megbízhatóság, minőség, hagyomány, most segít megbízható kapcsolatot találni a hegesztőberendezések fogyasztóival.

A különböző hegesztési módszerekhez szükséges egyedi berendezések és tápegységek gyártásában szerzett sokéves tapasztalat lehetővé teszi, hogy az üzem dolgozói optimistán tekintsenek a jövőbe, hiszen hegesztés nélkül nincs ipari termelés.

A Paton berendezéseket mindig keresni fogják a fogyasztók, nemcsak Ukrajnában.

2018

2018-ban a termékeket korszerűsítették: sorozatgyártásba kerültek az ESO sorozatú inverteres hegesztőgépek, a Standard sorozatú PSI és a PSI-315 PRO-380V frissített változatai.

2018 áprilisában az üzem sikeresen elvégezte a PATON™ hegesztőelektródák minősítését az európai piacokon történő értékesítésre. A megszerzett CE tanúsítvány lehetővé teszi, hogy az üzem szabadon szállítsa ezeket a termékeket az egységes gazdasági övezet 25 országába, valamint az európai minősítést elismerő országokba.

Egy új berendezés sorozatgyártása – a PATON ™ BAO-7 önálló hűtőegység, amelynek fő célja, hogy kiváló minőségű hűtést biztosítson és a hűtőfolyadékot zárt rendszerben keringesse a hegesztőberendezésekkel való munka során.

Az exportstratégia részeként a PATON проду termékeit a Kielcei Ipari Tavasz (Lengyelország) és a XVII. Nemzetközi Ipari Fórum (Kijev) nemzetközi kiállításokon mutatják be.

Ami a klasszikus hegesztőberendezések gyártását illeti, a kísérleti üzem sikeresen végrehajtott egy projektet, amelynek keretében 5000 amperes hegesztőforrásokat (VMG-5000) szállított számos vezető ukrán vállalatnak a bányászati és kohászati iparban.

2019

A VDI MINI, ESO és PRO sorozatot továbbfejlesztették, aminek eredményeképpen a készülékek teljesítménye megnövekedett, ha a tápellátás gyengébb hálózatról történik, a professzionális sorozat pedig LCD kijelzőt kapott többnyelvű felülettel a könnyű konfigurálás érdekében. A VDI PRO sorozathoz 300 amperes hegesztési árammal rendelkező távvezérlő egységek első tételének kifejlesztése és gyártása (előzetes ügyfélmegrendelésre), amelyek jelentősen növelik a berendezés kényelmét és hatékonyságát, valamint a hegesztő mobilitását.

A PATON на félautomata gépek minőségileg továbbfejlesztett és kibővített komplett készlete – a félautomata égő és a földkampóval ellátott kábel mellett egy hegesztőkábel elektródatartóval is bekerült a standard szállítási készletbe, és a félautomata gépek professzionális sorozatát Abicor Binzel tartozékokkal szerelték fel.

Megkezdődött az új, nagy teljesítményű, akár 500 amper névleges hegesztési árammal rendelkező PATON Д VDI-500 inverteres egyenirányító sorozatgyártása – az első a tervezett 500/630/1200 amperre tervezett nagy teljesítményű inverteres egységek sorában.

A PATON™ elektródagyártás a nemzetközi ISO 9001:2015 szabvány szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik, ami megerősíti, hogy az üzem szigorúan betartja a minőségirányítási elveket a munkája során, mint például az ügyfélközpontúság, a vezetés, a személyzet motiválása, a folyamatszemlélet és a folyamatos fejlesztés.

A PATON™ termékeket nemzetközi kiállításokon mutatják be: XVIII. Nemzetközi Ipari Fórum (Kijev, Ukrajna) és MacTech 2019 (Kairó, Egyiptom). A XVIII. nemzetközi ipari fórum keretében a gyár a XIII. hegesztőverseny partnereként működött közre, felszerelést biztosítva – a legújabb PATON™ ADI-200 PRO AC/DC argon ívhegesztő berendezést – és egyéb versenytámogatást a 141-es módszer / GTAW kategóriában.

2020

A 2020-2021-es év a megújulás és az innováció éve volt a Paton International számára. A Paton K+F központja és a gyártás most új berendezésmodelleket fejleszt, tesztel és ad ki, valamint bővíti az ipari berendezések választékát. Elérhető az új PRO-630 inverter, a StandardMig-270, 350 félautomata gépek, a ProTIG-315 AC/DC argon ívű inverter, a StandardCUT-100 és ProCut-40 légplazmavágó gépek. folyadékhűtéses félautomata gépek, valamint átfogó hegesztési megoldások.

2021

2021-ben a piacok bővülése és az exportorientáció miatt teljesen megváltozott a készülékek megjelenése és a Paton logó. Új piacokat nyertek, nevezetesen Ausztráliát és Spanyolországot. Egyesült Arab Emírségek és mások.

2021-ben a Paton kutatási és fejlesztési központja a hegesztőberendezések robotikáján, a szinergiavezérlésű berendezéseken és általában a hegesztőberendezések funkcionalitásának javításán és fokozásán kezd el dolgozni.

Már 2021 novemberében bemutatták az első, a Qweedo Robotics-szal közösen kifejlesztett ukrán kollaboratív robotot, amely jelentősen növeli a hegesztések termelékenységét, minőségét és pontosságát.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
What are you looking for in Partdo?