Selectarea sursei și a curentului în procesul de sudare

Selectarea sursei și a curentului în procesul de sudare

Procesul de sudare este o sursă foarte importantă de energie, dar electrozii și firele de sudură nu sunt mai puțin importante. Electrozii și sârmele de bună calitate ne vor permite să obținem o sudură de bună calitate, vor influența eficiența și siguranța muncii noastre.

Sudura cu electrozi
Sudarea cu electrozi înveliți (MMA) este o metodă universală care ne permite să sudăm piese subțiri și groase într-o varietate de condiții. Putem suda o gamă largă de metale și aliaje în orice situație. Electrodul înfășurat este format dintr-un miez metalic acoperit cu un înveliș special, a cărui grosime poate varia. Se face o distincție între electrozi cu înveliș subțire, mediu și gros, unde grosimea electrozilor cu înveliș este de 20%, 20-40% sau peste 40% din diametrul miezului.

Electrozi acoperiți cu rutil (R) – cei mai populari electrozi pentru uz general. Sunt ușor de utilizat, relativ eficienți și permit sudarea în aproape toate pozițiile, cu excepția sudării verticale de sus în jos.

Electrozi cu lag alcalin (B) – se pot obține proprietăți mecanice foarte bune ale sudurilor chiar și la temperaturi scăzute, datorită ductilității ridicate a metalului topit. Pot fi sudate în toate pozițiile, cu excepția celei verticale de sus în jos.

Electrozi spiralați din celuloză (C) – permit sudarea pe teren în condiții dificile de asamblare. Pot fi sudate în toate pozițiile, în special pe verticală de sus în jos.

Electrozi acoperiți cu acid (A) – permit sudarea pe suprafețe netede, plane, cu proprietăți mecanice medii. Pot fi sudați în poziții inferioare, laterale și condiționate.

Electrozi speciali – pe lângă tipurile de teci de mai sus, sunt disponibile și teci speciale: RA – teacă acidă rutilată, RB – teacă alcalină rutilată, RC – teacă celulozică rutilată, RR – teacă groasă rutilată.

Paton oferă electrozi de sudură cu arc electric: universal de generație nouă “ELITE”, pentru sudarea oțelurilor carbon și nealiate ANO 4, ANO 21, ANO 36, ANO 36, UONI 13/55, pentru sudarea oțelurilor înalt aliate CL 11, OZL – 8.

Electrozii Paton “ELITE” au fost dezvoltați în comun de către experții de top ai Paton și Paton Ukraine IES DZU IES și Paton IES. Aceștia respectă cele mai bune standarde mondiale și sunt potriviți pentru sudare în toate situațiile, atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. În condiții normale de depozitare, nu este necesar să fie încălzite înainte de sudare. Electrozii “ELITE” sunt concepuți pentru sudarea manuală cu arc electric a structurilor de oțel obișnuite și exigente, cu un conținut scăzut de carbon de până la 0,25%. Electrozii de sudură prin pulverizare au o toxicitate redusă, ceea ce permite sudarea în spații restrânse fără a utiliza echipamente speciale de ventilație.

Utilizarea electrozilor pentru sudare este “de elită” Paton.
Electrozi ANO 4, concepuți pentru sudarea în unghi, cap la cap și prin alezaj a metalelor între 3-20 mm. Adecvați pentru sudarea structurilor obișnuite și mai mari din oțel cu conținut scăzut de carbon. Pentru sudarea îmbinărilor sanitare fără rotație. Electrozii de Ø3 și Ø4 mm sunt potriviți pentru sudarea în toate pozițiile spațiale, cu excepția poziției de sus în jos; electrozii de Ø5 și Ø6 mm sunt potriviți pentru sudarea de jos în sus în planuri orizontale, verticale și verticale.

Electrozii ANO 21 pot fi utilizați pentru sudarea de colț, cap la cap și prin suprapunere, precum și pentru sudarea alezajelor metalice de la 3 la 20 mm. Aceștia sunt potriviți pentru sudarea structurilor din oțel obișnuite și mai mari, cu un conținut scăzut de carbon de până la 0,25% carbon. Neîntoarcere, presiune redusă, pentru sudarea îmbinărilor de conducte de apă și gaz. Electrozi de Ø3 și Ø4 mm, adecvați pentru sudarea în toate pozițiile spațiale. Electrozi de Ø5 și Ø6 mm, adecvați pentru sudarea de jos, orizontală, verticală și verticală-sus.

Electrozii ANO 36 permit sudarea la curenți foarte mici – ideali pentru uz casnic. Sunt concepuți pentru sudarea structurilor convenționale din oțel cu conținut scăzut de carbon. Sunt concepuți pentru sudarea îmbinărilor de conducte de apă și gaz de joasă presiune, nerotante. Sunt potriviți pentru suduri în gol, suduri cap la cap și găuri metalice de 2-15 mm. Electrozii sunt potriviți pentru sudare în toate pozițiile spațiale.

Electrozii UONI 13/55 sunt utilizați pentru îmbinarea metalelor în cazul în care cusătura de sudură are nevoie de proprietăți mai mari de ductilitate și rezistență în condiții meteorologice dificile. Sunt deosebit de potriviți pentru sudarea structurilor responsabile supuse la sarcini dinamice la temperaturi negative de până la -40C. Sunt potriviți pentru sudarea metalelor cu grosimi cuprinse între 3 și 30 mm. Electrozii sunt concepuți pentru sudarea oțelurilor carbon și nealiate, de exemplu în industria construcțiilor navale. Aceștia pot fi utilizați pentru a elimina dificultățile de turnare. Electrozii sunt potriviți pentru sudare în toate pozițiile spațiale, cu excepția poziției de sus în jos.

Electrozii CL 11 sunt concepuți pentru sudarea produselor din oțel crom-nichel rezistente la coroziune, care funcționează în condiții severe, la temperaturi de până la 400 °C, în cazul în care sudarea metalelor trebuie să îndeplinească cerințe stricte de protecție împotriva coroziunii intergranulare. Electrozii pot fi sudați în toate pozițiile spațiale, cu excepția celei de sus în jos.

Electrozi OZL – 8, pentru sudarea produselor din oțel crom-nichel în medii rezistente la coroziune și medii dure, unde sudurile metalice trebuie să îndeplinească cerințe stricte de protecție împotriva coroziunii intergranulare. Electrozii sunt potriviți pentru sudarea în toate pozițiile spațiale, cu excepția celei de sus în jos.

Pe piață există multe companii care produc sârmă de sudură MIG/MAG. Alegerea sârmei de sudură pentru mașinile de sudură MIG/MAG depinde de grosimea materialului și de poziția de sudare, cele mai populare fiind sârmele cu diametrul de 0,6 mm; 0,8 mm; 1,0 mm; 1,2 mm; 1,6 mm; 2,0 mm. Dacă se sudează elemente mai groase, diametrul sârmei trebuie să fie mai mare, diametrele mai mici dau o densitate și o adâncime de topire mai mare.